Servicii Veterinare

Dermatologie Veterinara

In majoritatea cazurilor, o afectiune ce tine de dermatologie veterinara poate fi mai complexa decat una la nivelul parului. De aceea, chiar si in cazurile in care leziunile aparente sunt minore (secretii auriculare, pierderea parului din anumite zone, prurit, eczeme etc.) sunt necesare evaluari dermatologice complexe.

Ca si in cazul oamenilor, pielea animalelor este cel mai mare organ din corp, avand functii multiple, vitale pentru mentinerea homeostaziei (proprietatea de a mentine constantele mediului intern in limite foarte apropiate). Din acest motiv, integritatea mecanica si functionala a pielii este esentiala.

In cadrul unui examen dermatologic veterinar este absolut necesar un istoric detaliat al animalului si efectuarea diferitelor analize si teste, care vor fi recomandate de catre specialist in functie de afectiunile suspicionate.

Puiutii au nevoi diferite fata de animalele adulte!

In cadrul consultatiilor veterinare destinate juniorilor iti vom explica necesitatea deparazitarilor, a vaccinarilor si a sterilizarii si vei primi sfaturi legate de cresterea sanatoasa, ingrijirea si nutritia animalului tau de companie.

Deparazitarea si vaccinarea se efectueaza periodic si sunt absolut necesare la pisici, caini, iepuri si dihori.

Controalele veterinare de rutina au rolul de a verifica starea generala a organismului companionului tau, fiind foarte importante in prevenirea sau tratarea in stadiu incipient a unor afectiuni.

Consultatiile veterinare specifice anumitor afectiuni sunt elaborate si complexe si au scopul de a obtine toate informatiile necesare unui diagnostic de certitudine si aplicarea tratamentului corespunzator acestuia.

Laboratorul pentru analize, ecograful (link-uri) si multitudinea de teste pe care le efectuam in cadrul clinicii noastre sunt esentiale in atingerea acestui deziderat.