Servicii Veterinare

Oncologie Veterinara

Cancerul este una dintre cauzele principale ale deceselor in randul animalelor de companie, de aceea, acordam o atentie deosebita tuturor protocoalelor si tratamentelor care tin de oncologie veterinara. Incidenta cazurilor creste direct proportionala cu varsta, astfel ca cei mai afectati sunt indivizii cu varste medii spre mari. Un studiu recent estimeaza ca in cadrul populaţiei de animale mici sunt diagnosticati ca fiind bolnavi de cancer 1 din 4 caini sau pisici, iar mai mult de jumatate din cei cu varste de peste 10 ani mor din aceasta cauza.

Diagnosticul timpuriu si implicit aplicarea unei terapii corespunzatoare sunt esentiale nu numai pentru prelungirea vietii animalelor, dar mai ales pentru imbunatarirea calitatii acesteia.

Tehnicile de diagnostic in cadrul clinicii implica, in functie de tipul de tumora suspicionat, efectuarea unor punctii si examinarea citologica (la microscop) a probelor, efectuarea unor biopsii si examinarea lor histologica, analize de sange, urina, radiografii (mai ales in situatiile in care se suspicioneaza aparitia metastazelor), ecografii (pentru examinarea ficatului, splinei, rinichilor, limfonodurilor abdominale etc.)

Tratamentele medicamentoase si chirurgicale se vor aplica strict dupa un diagnostic de certitudine.

Retine ca eutanasia este RAREORI o solutie!

De asemenea, chirurgia oncologica este de foarte putine ori singura procedura recomandata in tratarea cancerului. Terapia este in general una complexa, presupunand si administrarea unor medicamente cu rol in prevenirea recidivelor sau a metastazarii.